Steeds meer bedrijven zien in dat de vaardigheden van de commerciële afdelingen een directe invloed hebben op het bedrijfsresultaat. Producten en diensten worden steeds sneller gekopieerd, goed advies en écht snappen wat de klant verwacht is cruciaal. Uiteraard werkt dit door in de overige afdelingen: je bent zo goed als de zwakste schakel.

Commerciële afdelingen moeten daarom de sterktes van het eigen bedrijf zeer goed kennen en ook in staat zijn om deze optimaal uit te dragen naar de markt.

Commerciële afdelingen moeten daarom de sterktes van het eigen bedrijf zeer goed kennen en ook in staat zijn om deze optimaal uit te dragen naar de markt. Dat telt niet alleen voor vertegenwoordigers en accountmanagers, maar ook voor de verkoopbinnendienst en andere afdelingen met klantcontact.

Vaak onderschatte groepen in dit verband zijn telefonistes, servicemonteurs en chauffeurs/bezorgers. Ieder bedrijf kent wel een voorbeeld waarbij een medewerker van een ondersteunende afdeling de commerciële relatie onbedoeld schade berokkent door een goed bedoelde, maar verkeerde opmerking (“ja, over dat product krijgen we veel klachten”). Kunt u zich voorstellen hoeveel sterker de klantrelatie kan worden als ook dit personeel zich bewust is van zij/haar rol in het commerciële proces?

Naast de commerciële slagkracht is er nog een belangrijke reden om het personeel continu uit te dagen om op een hoger niveau te functioneren. Meer inzicht in de eigen rol binnen het bedrijf leidt tot een sterker ‘wij-gevoel’, en daarmee tot minder personeelsverloop op deze commercieel zo belangrijke posities. Tot slot is het aanbieden van opleiding aan het personeel ook een secundaire arbeidsvoorwaarde die men tegenwoordig gewoon verwacht.

Benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen doen? Neem dan contact op met Anton Brouwer via telefoonnummer 088-0039800 of stuur een mail naar info@salesopleidingen.nl.

Benieuwd hoe andere klanten de samenwerking met Salesopleidingen.nl hebben ervaren? Ga dan naar 'klanten aan het woord'.

Contact

Wilt u meer weten?

Vul dan alstublieft het formulier in.